Over mij Blog INSCHRIJVEN 139,- Inloggen

Wat zijn LinkedIn Engagement Pods?

Apr 04, 2019
 

LinkedIn Engagement Pods

Heb jij wel eens gehoord van LinkedIn Engagement Pods? In deze LinkedIn Coffee Talk ga ik je uitleggen waar LinkedIn gebruikers deze voor inzetten én je hoort mijn mening hierover.

Een LinkedIn Engagment Pod bestaat uit gelijkstemden LinkedIn gebruikers waarbij je afspreekt om zo snel mogelijk elkaars posts te liken of van een comment te voorzien. Gebruikers van een pod krijgen een melding zodra iemand uit de groep een update heeft geplaatst op LinkedIn.

Waarom doen ze dit? Door het massaal liken en reageren van een post op LinkedIn zorg je ervoor dat je post meer bereik krijgt. Hoe meer interactie jouw bericht heeft, hoe meer bereik. Je triggert hiermee eigenlijk het algoritme van LinkedIn dat ervoor zorgt dat je post en meer mensen wordt getoond. Een LinkedIn pod bestaat meestal uit zo’n 10 tot 100 personen.

Zoals altijd zijn er voor- en tegenstanders van een LinkedIn pod. Ik ben een duidelijke tegenstander. Waarom? Indien jij zorgt voor waardevolle content dan volgt de interactie en een hoger bereik vanzelf. Ik vind LinkedIn pods geforceerd en weinig authentiek. Zodra ik merk dat LinkedIn connecties van mij deelnemen aan zo’n pod (en dat heb ik zo door) verwijder ik ze als connectie.

 Wat zegt LinkedIn hier zelf over?

LinkedIn Pods zijn tegen de regels van LinkedIn (art. 8.2) en LinkedIn monitort dit op basis van het algoritme. Zodra ze aanleiding zien om in te grijpen gaan ze over tot account suspension.

Tip voor jou: zoals ik al aangaf krijg je met goede en waardevolle content op LinkedIn een ontzettend hoog organisch bereik. Valt jou bereik tegen? Kijk dan eens kritisch naar je content.  LinkedIn houd haar gebruikers graag op het platform dus in de regel krijg je minder bereik bij het plaatsen van een linkje naar een externe site.

 

 

 

 

 

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.