Over mij Blog INSCHRIJVEN 139,- Inloggen

Waarom LinkedIn hét platform is voor ondernemers (5 tips)

Uncategorized Jun 12, 2019
 

LinkedIn is bij uitstek het sociale platform voor ondernemers, wat zijn de do’s en don’ts voor dit platform?

 

1. Luisteren is de meest krachtige tool in het leven, ook op LinkedIn

Bedrijven plaatsen vaak veel content over zichzelf, maar vergeten vaak te luisteren. Actief luisteren, is het reageren op content van andere bedrijven. Dit werkt beter om je netwerk uit te bouwen, dan alleen te zenden. Er gaat soms veel tijd inzitten, maar zoek tijd in de verloren uurtjes, als je bijvoorbeeld aan het wachten bent op een afspraak.

 

2. Kennis is macht, kennis delen is kracht

Bij LinkedIn draait het volledig om het delen van kennis. Het delen van reclame-uitingen wordt niet gewaardeerd. Als bedrijf moet je bij het delen van content iets van waarde toevoegen. Je hoeft niet alle kennis uit je bedrijf te delen, maar slechts een deel. De boodschap is niet commercieel, maar het levert op termijn nieuwe klanten op.

3. Maak van je medewerkers merkambassadeurs

Het is...

Continue Reading...

Wat zijn LinkedIn Engagement Pods?

Uncategorized Apr 04, 2019
 

LinkedIn Engagement Pods

Heb jij wel eens gehoord van LinkedIn Engagement Pods? In deze LinkedIn Coffee Talk ga ik je uitleggen waar LinkedIn gebruikers deze voor inzetten én je hoort mijn mening hierover.

Een LinkedIn Engagment Pod bestaat uit gelijkstemden LinkedIn gebruikers waarbij je afspreekt om zo snel mogelijk elkaars posts te liken of van een comment te voorzien. Gebruikers van een pod krijgen een melding zodra iemand uit de groep een update heeft geplaatst op LinkedIn.

Waarom doen ze dit? Door het massaal liken en reageren van een post op LinkedIn zorg je ervoor dat je post meer bereik krijgt. Hoe meer interactie jouw bericht heeft, hoe meer bereik. Je triggert hiermee eigenlijk het algoritme van LinkedIn dat ervoor zorgt dat je post en meer mensen wordt getoond. Een LinkedIn pod bestaat meestal uit zo’n 10 tot 100 personen.

Zoals altijd zijn er voor- en tegenstanders van een LinkedIn pod. Ik ben een duidelijke tegenstander. Waarom? Indien jij zorgt voor...

Continue Reading...

Opmaak van je teksten aanpassen

 

Wellicht wil je soms bepaalde tekst op LinkedIn vetgedrukt maken of cursief.  Op de social media platformen lukt dat helaas niet. In deze video laat ik jou zien dat je dit eenvoudig kunt doen door te gaan naar www.lingojam.com/boldtextgenerator

Continue Reading...

De "volg" button plaatsen op jouw LinkedIn profiel

Uncategorized Nov 16, 2018
 

In deze video leg ik uit op welke manier je de "volg" button kunt plaatsen op jouw LinkedIn profiel zodat je bezoekers van jouw LinkedIn profiel je eenvoudig kunnen volgen zonder dat ze direct een connectie hoeven te maken.

Continue Reading...

Top 3 LinkedIn vragen

Uncategorized Nov 03, 2018

Tijdens de LinkedIn trainingen & lezingen die ik geef worden veel dezelfde vragen gesteld. Zodoende vond ik het tijd op een top 3 op te stellen waarbij jij wellicht ook nog je voordeel mee kunt doen.

1.    Wat zijn de verschillende zoekmogelijkheden bij geavanceerd zoeken?

Met behulp van boolean operators kun je veel specifieker zoeken op LinkedIn. Je kunt met deze zoekmogelijkheid bijvoorbeeld bepaalde mensen uitsluiten. Onderstaand een lijstje van 4 typen zoekopdrachten.

* OF; zoek je naar een persoon waarbij meerdere termen kunnen voorkomen dan gebruik je de term OR. Je zoekt bijvoorbeeld een directeur of een CEO. Vermeld dan bij je zoekopdracht in de headline “directeur OR CEO”. 

* EN; zoek je naar een persoon waarbij er 2 keywords in voor moeten komen dan gebruik je AND. Zoek je bijvoorbeeld een marketingmanager in de logistieke sector dan gebruik je “marketingmanager AND logistics”. 

* Minteken (-);...

Continue Reading...

Dubbel profiel op LinkedIn; sluiten of samenvoegen

Uncategorized Nov 03, 2018
Een van de meest gestelde vragen tijdens mijn LinkedIn trainingen is op welke manier LinkedIn gebruikers een dubbel account kunnen verwijderen. Indien men gaat zoeken op jouw naam is het namelijk niet altijd even duidelijk welk profiel nu echt actief is. In dit artikel ga je de mogelijkheden geven op welke manier je LinkedIn profielen verwijdert of samenvoegt.

1. LinkedIn profiel verwijderen

Indien je jouw inloggegevens nog hebt dan is het vrij eenvoudig.  Log in op LinkedIn, ga naar “instellingen en privacy” vervolgens naar “account” en indien je nu naar beneden scrollt zie je de mogelijkheid om jouw profiel te verwijderen.

2. LinkedIn profielen samenvoegen

Wellicht wil je de 2 profielen samenvoegen, dit kan alleen indien je van beide accounts de inloggevens nog hebt. Let op: alleen de connecties worden overgezet dus niet je werkervaring, updates en foto’s. Voordat je de profielen gaat samenvoegen kijk goed naar het account dat je wilt behouden...

Continue Reading...

Ken jij deze 3 Features op LinkedIn al?

Uncategorized Nov 03, 2018

Ken jij deze LinkedIn features al? Altijd handig om te weten!

1. Ondertiteling bij je video’s

Geen “gedoe” meer om je video’s handmatig te moeten ondertitelen en ook de app Clips heb je straks voor je ondertiteling in ieder geval niet persé meer nodig.  LinkedIn rolt een functie uit waarbij je video’s automatisch ondertiteld worden. Hoe je dat doet?  Upload de video via je desktop en klik op het edit icoontje voor de video settings en vervolgens klik je op “select file” voor het SRT bestand.

Ik heb deze nieuwe functie zelf nog niet, maar ga deze wel direct testen aangezien ik nu nog alle video’s handmatig ondertitel met Camtasia. Let erop dat je jouw taalinstelling op Engels zet, hiermee krijg je over het algemeen sneller toegang tot de nieuwe features van LinkedIn!

2. Snel een overzicht van jouw activiteiten

Wil je snel een overzicht van jouw activiteiten op LinkedIn? Klik op “me” of “ik”...

Continue Reading...
Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.